Jaaa… vi och 99 lag till!

Hejsan alla nya och gamla nalleresanbesökare!

Nalleresan hänger med ännu en omgång i Webbstjärnans tävling! Heja klass 3a och 3b på Sofielundsskolan! Nu är vi bland de 100 bästa bidragen. Vi är så glada och stolta.

Glada pojkar och flickor som är samlade kring ett fotbollsmålVår nalle är just nu på resande fot och färdas söderut längs västerbottens kust. Snälla nallekompisar, krama om vår nalle ifrån oss! Det är en riktig lyckobjörn som ni har i era händer. Vi ser mycket fram emot att höra av er!

Gruppbild utomhus med skolan i bakgrundenEn skolklass med nallenNallen tillsammans med skolbarn i ett snöklätt vinterlandskap

Vi vill också uppmärksamma alla skolor i Karesuando, Kuttainen, Kiruna, S Sunderby, Alvik, Klöverträsk, Piteå och Älvsbyn som redan har träffat och tagit hand om vår nalle. Det hade inte blivit någon resa utan ert engagemang och vilja att skriva till oss. Ett stort tack till er alla!

Elever från T skola tillsammans med nallen och deras nalle CrosbySju pojkar som är med i Småstjärnorna ler mot kameran

Nu är det fortsatt full fart framåt mot nya äventyr. Vi har nya inlägg på gång som handlar om oss, vår skola och vardag. Ni får gärna kommentera eller skriva egna inlägg till oss. Vi är alla med på resan som deltagare, nallemottagare eller läsare.

Fortsätt följa nalleresan.se!

Soliga hälsningar alla skolbarn på Sofielundsskolan

Läs, fundera, rösta!

Nu kan ni rösta på vår blogg om en björns upptäcksfärd genom Sveriges skolvärld. Det var över 1000 lag som deltog när tävlingen började. Nu efter andra gallringen återstår omkring 500 lag. Vår skolblogg hänger ännu med! Tänk om…

  • Öppna följande sida: RÖSTA PÅ NALLERESAN.SE
  • Skriv en motivering, berätta varför nalleresan ska vinna
  • Skriv er emailadress (en röst per emailadress)
  • Klicka på ”Skicka”

Innan ni lägger en röst på nalleresan bör ni läsa våra tankar kring vårt skolarbete. Nalleresan är en tävling men också så mycket mera!

Sverigekarta som täcker en hel vägg med nallens färd markeradVi har lärt oss hur en blogg fungerar genom att skriva inlägg med bilder och skicka kommentarer på nätet. Vi har upptäckt vilket avlångt land Sverige är med olika typer av väder. Vi har lärt oss om nya städer och byar. Det har också varit roligt att lära känna nya skolor och elever. Då har vi fått se hur deras skola ser ut  och hur barn arbetar där. Vi visste inte vad norrsken var för någonting, men det lärde barnen i Kuttainen oss.

Det återstår ännu en lång resa för nallen . Vad vill vi göra bättre? Vi vill sy fler kläder till nallen och skicka till honom. I ämnet matematik skulle vi vilja göra matematikuppgifter till andra skolbarn i Sverige och få nya uppgifter tillbaka. Vi vill också bli bättre på att få email-kompisar genom nalleresan. Vi vill arbeta och skriva mer på bloggen hos Barbro.

Vi är värdiga vinnare för att vi har kämpat med att sy vår nalle, hans kläder och snickrat hans hus. Många andra barn i Sverige har fått träffa vår nalle. Han är en omtyckt nalle som har gjort oss och många andra barn glada. Vi har lärt känna andra barn genom nalleresan och sett hur andra barn har det. De har i sin tur fått se hur vi arbetar på Sofielundsskolan. Vi har gett andra barn möjligheten att använda datorn i sitt skolarbete och hur en skolblogg kan bli ett sätt att utbyta kunskap.

Vi vill åka på en klassresa!

Fortsätt följa och skicka bidrag till nalleresan.se!

Nallekramar klass 3a och 3b

Teknik – bättre och lättare

”Att teknik är här och nu för att göra livet bättre och lättare.” Bruna
 
Fem elever genomför ett uppdrag på en av sex stationer med TeknikspanarnaTeknikspanarna kom till vår skola för att se vad vi kunde om teknik och för att lära oss om teknik. Vi delades upp i olika grupper. Därefter fick vi genomföra uppdrag på sex olika stationer. Det handlade om att designa en bil som skulle åka i Afrikas öken  till att hitta på nya smarta lösningar på hur man ska ta hand om sopor. På en station fick vi para ihop rätt ritning och beskrivning med rätt uppfinning. Vi fick också svara på frågor och lära oss om den teknik som finns i hemmet. Rymden och rymdteknik var toppen!
 
”Bilen behöver inte vara snygg. Den måste vara en bra bil.” Ahn
”Teknik kan vara en dator. Det kan också vara en stol.” Paulina
”Förr i tiden vägde en telefon 40 kg.” Antonio
”Det är bara en svensk som har åkt till rymden.” Therese 
 

Skånskt broderi à la trean

Vi ville göra något litet att skicka till nallen. Här i Malmö är förmiddagstimmarna ännu kyliga fastän våren är på gång. Vi bestämde oss därför för att göra en värmande halsduk i ull. Våra bilder får berätta så länge. 

Först klippte vi ut halsduken i ett tyg som kallas vadmal. Sedan kalkerade vi en blomma på tyget. Nu är vi full gång med att  brodera  med nål och yllegarn, inspirerade av det skånska yllebroderiet. Vi kommer berätta mer en annan dag t ex vilka stygn som vi använder. Kanske kan vi göra en liten film? Vad tycker ni?

En rosa, lila och cerise blomma broderat på svart vadmalVår slöjdlärare dyker upp titt som tätt på våra raster för att vi ska bli färdiga med halsduken. Då turas vi om med att brodera.

Hör av dig nallen så vi vet vart vi ska skicka halsduken!