Nallen

Här kan ni se hur vi gjorde när vi sydde vår nallen och byggde huset.

Nallen består av huvud, öron, armar, ben, mage och rygg. Vi använde oss av olika verktyg, som sax, knappnålar och symaskin. Vi valde ett blårutigt bomullstyg och bruna ögon. Öronen och fotdynorna sydde vi i ett ljusblått velourtyg.

Nallen sitter på ett bord med olika redskap och material, alltifrån symaskin, sax, nålar till tyg, vadd och sömnadsbeskrivning.

En pojke klipper ut med sax magdelen till nallen i tyg.Mallar och sömnadsbeskrivning var bra att ha för att förstå hur vi skulle sy nallen. Först ritade vi av mallarna på mönsterpapper, därefter klippte vi på linjerna. Vi fick inte glömma att rita pilarna så att vi kunde lägga mönsterdelarna trådrakt på tyget. Det var lite jobbigt att nåla fast delarna på tyget, men vi lärde oss tillslut. Fast det gick lätt att klippa ut tyget med en bra sax!

En pojke syr raksöm på en symaskin.

Vi nålade längs med kanten innan vi kunde börja sy. Det kallas att tvärnåla. Sedan drog vår slöjdlärare Barbro ett streck med en vit krita där vi skulle sy. Vi sydde raksöm två gånger på varje streck. Vi sydde och sydde. Vi sydde fel och sydde om. Vi sydde rätt. Huvudet, benen och armarna blev färdiga.

 

 

 

 

Tre flickor och en pojke fyller nallen med vadd. Det var spännande och kul när vi vände de olika delarna åt rätt håll. Nallen var platt innan den fylldes med vadd. Därefter blev den en riktigt go och tjock nalle.

En flicka syr ihop öppningarna för hand med nål och tråd.

Vi sydde ihop alla öppningar för hand med nål och tråd.

Vi har sytt www.nalleresan.se med vår fina broderimaskin. Allt för att vår nalle inte ska gå vilse.

Nu ser vi fram emot att följa den genom alla skolbarn den möter på sin väg hem till oss igen.