Sträckan är 1509 km

Vi har undersökt olika avstånd där vi utgått från sträckan mellan vår skola i Malmö och nallens första stopp i Karesuando.

Vi använde oss av en webbadress som heter se.avstand.org. Ordet distans betyder avstånd. Vi mätte inte bilsträckan utan fågelvägen. Det betyder den direkta sträckan mellan två platser. Ni kan se på vår Europakarta hur vi har dragit streck mellan Malmö och olika städer.

Europakarta med sträckan Malmö/Karesuando samt Malmö/olika huvudstäder markerad

Vi började med att mätta distansen mellan Malmö och Karesuando. Det blev1509 km. Sedan provade vi att beräkna avståndet mellan Malmö och andra huvudstäder. Budapest, Kiev, Oslo och Paris låg för nära. Madrid låg för långt bort. Nu stod det mellan Pristina, Podgorica och Rom. Det skiljde 46 km mellan Malmö/Pristina och Malmö/Karesuando, följt av 25 km för Malmö/Podgorica och 16 km för Malmö/Rom. Italiens huvudstad Rom ligger närmast med sina 1525 km till Karesuandos 1509km.

Vart vill vi nu åka? Till Rom eller Karesuando? Vi vill åka till Karesuando så klart! För då kan vi leka i snö, åka pulka, göra snögubbar och åka skridskor. Vi kan få se norrsken. Vi kan träffa våra nya kompisar i Kuttainen. Det ligger 20 km från Karesuando.

Inlägget är gjort av: Bruna, Ali K och Töj från klass 3a på Sofielundsskolan!