Vi slukar böcker

 Bokjuryprat med vår bibliotekarie Emelie till vänster på bilden

Vi ska vara med i Bokjuryn! Det betyder att vi ska läsa så många böcker som vi kan innan den 13 april. Böckerna måste ha kommit ut under 2011. Därefter ska vi rösta fram årets bästa barnbok 2011.  Vi kan också vinna fina bokpriser genom att vara med i Bokjuryn.

Ett gäng elever i full gång att läsa böcker

 Vår skolbibliotekarie Emelie och två andra tjejer har hälsat på i våra klasser för att bokprata. De berättade om olika spännade, roliga och läskiga böcker. Det gjorde de så bra att vi ville läsa varenda bok som presenterades för oss.

 Vi kommer till att läsa många böcker. Från 4-5 stycken till 15 böcker, kanske allihopa. Det fanns en bok som hette ”Allt om hajar”. En annan populär bok var ”De stulna barnen”. Den som tycker om matlagning kunde låna ”Jag kan laga mat”. Det fanns också ”Ryslig resa”, ”Fly sol, fly” och böckerna om Kalle Skavank. Ni kan hitta fler boktips i Barnbokskatalogen!

Vi kommer till att lära oss nya ord, att stava bättre och annat nyttigt som är bra att kunna genom att läsa. Ja, vi kommer bli bättre läsare och helt enkelt sluka böcker!

Gott Nytt År!

Vi önskar er alla ett Gott Nytt År på våra språk i klasserna!

Tryck på den blå texten så får du läsa och höra: Gott Nytt År på våra språk i klassen

Under 2011 har vi fått en färdigrenoverad skola och ett kungabesök. Nalleresan kom igång. Vi har lärt känna skolbarn och platser i norra Sverige.

Vad kommer att hända under 2012!? Är nallen hemma igen hos oss i juni? Vem vinner EM i fotboll?

Vi ses på nalleresan.se!