Lucia-sånger och längtan efter snö, Regnbågens förskola

Hej! Nu när nallen ändå är på resa hit till Karesuando så passar den på att besöka förskolan Regnbågen. Det finns två förskolor i Karesuando, Regnbågen och samiska förskolan. Vi är en-avdelningsförskola som ligger fint vid gränsälven till Finland, mittemot grundskolan.

Nallen får se lite snö (ovanligt lite snö för årstiden) när han tittar ut från fönstret. Nallen ser också adventsstjärnor och adventsljusstakar i fönstret här på förskolan, och i många andra hus här runtomkring. Det är 1:a advent på söndag får nallen veta. Nallen övade Lucia-sånger med förskolebarnen och sjöng med i Lucia-sångerna av hjärtans lust, på svenska, finska och samiska. I vår förskola använder vi de tre språken dagligen.

Vi är ute en stund varje dag och både vi vuxna och barnen i förskolan längtar efter mer snö för att kunna åka kälke, åka skidor och göra snögubbar.

Det är fortfarande gryning ute, trots att klockan närmar sig 09.30. Polarmörkret har lagt sig över våra nejder, kallas Kaamos på finska. Nu, denna förmiddag, har vi -2,8 grader, ovanligt milt för årstiden. (Förra året denna dag var det omkring -25 grader som är normalt hos oss denna tiden om året.) Nästa gång solen orkar över horisonten är i mitten på januari 2012!

Nu ska nallen vidare till en annan förskola/skola i vår bygd. Lycka till på resan genom Sverige, vårt avlånga och vackra land.

Hej då, nallen! Från förskolan Regnbågens barn och vuxna