Sunderbyns SK och kaninhoppning

Nallen sitter med en massa snö omkring sig
Hej på er!
Vi hade tänkt berätta lite grann om Sunderbyn och Luleå. Även vad vi håller på med här.
 
Grundet är en liten badstrand nere i Sunderbyn, på sommaren är det jättemycket med folk på grundet. På grundet håller även Scouterna på med sina äventyr, det också på sommaren. Vi har tagit några små bilder på grundets älv på vintern, fast nu är det fullt med snö där! Det gillade nallen ;)
 
Tre ungdomar som spelar hockeyHär i Sunderbyn håller dom mesta på med någon sport, i klubben Ssk! Som står för Sunderbyns sportklubb. En stor sport på vintern är nog hockey, vi har 3 killar i klassen som spelar hockey. Det är bara en som inte spelar, han satsar på innebandy istället!
 
 
Vi tjejer håller på med alla slag av sporter, dans, fotboll, innebandy, basket och även kaninhoppning och ridning!
 
En kanin som håller på att hoppa över ett hinderDet finns även en klubb i Norrbotten, en kaninhoppnings klubb!
Norrbottens kaninhoppare, även kallad BDKH, har funnits länge. Kaninhoppningen är en stor hobby/sport i norrbotten, det är enligt mig det roligaste som finns! För det första så håller man ju på med något levande, och för det andra så får man många nya vänner då det är en social sport. Sök på youtube eller någon annan sida som google, sök på ”Kaninhoppning” så kanske du kan klicka upp en video när någon kanin hoppar? Jag lovar att det är spännande! :)

 

Här ser ni hela glada gänget, Gul 6 på Hemängsskolan i Sunderbyn! :D Ha det bra!Nallen tillsammans med skolbarn i ett snöklätt vinterlandskap

Egen skog och hockeyglädje

Hej!

Vi kommer från en skola i S. Sunderbyn som ligger utanför Luleå.
Luleå ligger uppe i norr och här är det kallt just nu i januari. Vi i klass gul 6 är en grymt bra klass med 4 killar och 9 tjejer. Våran klass är väldigt sportig och ganska så vilda.

Skog av Vilma Blom, http://vilmabloom.blogspot.com/

Här ser ni vår skog på sommaren. I skogen har vi elljusspåret som är ett fint jogging spår och på vintern skidspår. Spåret är uppdelat i ett längre spår och ett kortare. Skogen i Sunderbyn är en vacker syn, fin tät barrskog med många djur.
I skogen finns ocks en backe som kallas teknik-backen. Där kan man ka skidor, pulka, madrass m.m.

Luleå hockey är vår stolthet som just nu ligger 3:a i tabellen.
Luleå hockey’s hemmaarena heter Coop arena. Vi här i Luleå är väldigt trogna till Luleås hockey lag och stöttar dom genom dom tuffaste matcherna.

Storspov av Vilma Blom, http://vilmabloom.blogspot.com/

 

 

Storspoven är skolans symbol som står för skolans motto.
S= samarbete
P=pålitlighet
O=omtanke
V=vetgirighet

 

 

Storspoven är en flyttfågel som kommer hit till oss på våren. Skolan är byggd på gammal ängsmark där storspoven vandrade förr i tiden. När skolan byggdes för drygt 30 år sedan så fick dom idéen av en storspov som logga.
MVH / Gul 6 Hemängsskolan

P.s Akta er för pomperipossa!