Har ni läst några Pluppböcker?

Nalle har fått äta frukost tillsammans med Snöflingebarnen i Kuttainen. Kuttainen ligger två mil från Karesuando, helt nära finska gränsen. På vintern finns en isväg över till Finland. Det var en sömnig morgon så Nalle ville vila och lyssna på Bamsesaga med oss. Vi har diskuterat julklappsönskningar tillsammans men vi var också lite oroliga om vars nalle ska få fira jul.

Omslagsbild "Hemma hos Plupp". Plupp tillsammans med sina djurvänner.

Opals bokförlag

Snöflingans förskola har 13 barn och vi tycker om att vara i skogen. Vi har skogen helt nära oss så vi är där på upptäcksfärd och hittar så mycket små-djur, fåglar, djurspår och material för vårt pysslande. Plupp bor här nära på ön Isosaari, som skriver brev till oss. Han sköter om fåren som vi hälsat på många gånger. Esmaralda är också en skogshäxa som vi har träffat några gånger. Sist så hade Plupp blåst iväg alla hennes former och då var hon lite sur. Har ni läst några Pluppböcker? Upptäck fler Pluppböcker och författarinnan Inga Borg på Opals bokförlag.

Nu säger vi Hej då till Nalle och går över till skolan med honom. Där har skolbarnen besök från Sattajärvi skola och barnen har hockeymatcher och innebandyturnering. Efter alla sportaktiviteter får nog Nalle åka buss till Sattajärvi gissar vi.

Hälsningar från Snöflingorna i Kuttainen.