Läs, fundera, rösta!

Nu kan ni rösta på vår blogg om en björns upptäcksfärd genom Sveriges skolvärld. Det var över 1000 lag som deltog när tävlingen började. Nu efter andra gallringen återstår omkring 500 lag. Vår skolblogg hänger ännu med! Tänk om…

 • Öppna följande sida: RÖSTA PÅ NALLERESAN.SE
 • Skriv en motivering, berätta varför nalleresan ska vinna
 • Skriv er emailadress (en röst per emailadress)
 • Klicka på ”Skicka”

Innan ni lägger en röst på nalleresan bör ni läsa våra tankar kring vårt skolarbete. Nalleresan är en tävling men också så mycket mera!

Sverigekarta som täcker en hel vägg med nallens färd markeradVi har lärt oss hur en blogg fungerar genom att skriva inlägg med bilder och skicka kommentarer på nätet. Vi har upptäckt vilket avlångt land Sverige är med olika typer av väder. Vi har lärt oss om nya städer och byar. Det har också varit roligt att lära känna nya skolor och elever. Då har vi fått se hur deras skola ser ut  och hur barn arbetar där. Vi visste inte vad norrsken var för någonting, men det lärde barnen i Kuttainen oss.

Det återstår ännu en lång resa för nallen . Vad vill vi göra bättre? Vi vill sy fler kläder till nallen och skicka till honom. I ämnet matematik skulle vi vilja göra matematikuppgifter till andra skolbarn i Sverige och få nya uppgifter tillbaka. Vi vill också bli bättre på att få email-kompisar genom nalleresan. Vi vill arbeta och skriva mer på bloggen hos Barbro.

Vi är värdiga vinnare för att vi har kämpat med att sy vår nalle, hans kläder och snickrat hans hus. Många andra barn i Sverige har fått träffa vår nalle. Han är en omtyckt nalle som har gjort oss och många andra barn glada. Vi har lärt känna andra barn genom nalleresan och sett hur andra barn har det. De har i sin tur fått se hur vi arbetar på Sofielundsskolan. Vi har gett andra barn möjligheten att använda datorn i sitt skolarbete och hur en skolblogg kan bli ett sätt att utbyta kunskap.

Vi vill åka på en klassresa!

Fortsätt följa och skicka bidrag till nalleresan.se!

Nallekramar klass 3a och 3b

4 reaktion på “Läs, fundera, rösta!

 1. Hejsan alla härliga barn i klass 3a och 3b!

  Detta är bara början på en lång resa. Vår nalle kommer vandra tills han hittar hem igen. Det är först då som vi är de slutgiltiga vinnarna. Under resans gång kommer vi möta ännu fler barn och platser i Sverige. Tänk bara på all kunskap som vi redan har fått och kommer till att utbyta med andra skolor under den fortsatta resan!

  Ni är verkligen små stjärnor som lyser med er nyfikenhet och lust till att arbeta och lära. Full fart framåt mot nya äventyr!

  Hälsningar Barbro

 2. Hej!

  Jag såg precis att ni är en av de 100 lagen som får fortsätta tävla i Webbstjärnan 2012. Ett stort superduper-grattis till er alla! Ser med glädje fram emot att fortsätta följa er blogg. Grattis än en gång.

  /Cia

  • Hej Cia ! Vi har fått reda på det idag :D ! Och det var rolig ;) Längtar till att få se vem som vinner ! SPÄNNANDE!

   Hälsningar Bruna :-]]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>